Project uitbreiding schuur/werkplaats 2016-2017 (samen met bouwbedrijf) – deel 3

Dit is het derde deel van deze serie. Vanaf hier meer de inrichting en de fijnere afwerking.

In dit deel kan ik niet meer zo heel precies beschrijven wat er is veranderd. Steeds zijn kleine aanpassingen gedaan, dus ik laat gewoon wat foto’s (soms met onderschrift) zien. Dit deel zal ook steeds verder aangevuld worden met de tijd.

 

Mei 2017

In het vorige deel heb je al de werkbankverlichting kunnen zien. Maar ook de normale verlichting konden natuurlijk geen peertjes blijven:

Mooi strak en tijdens het klussen ook geen kans om een glazen bol kapot te tikken.

 

Deze elektrische kachel had ik eerder al gekocht en kon nu eindelijk worden opgehangen. De werkplaats heeft overigens een eigen elektrische groep. Ook zie je onze nieuwe aanwinsten; een bijpassende prullenbak en veger (Ikea)

 

Langzaam maar zeker wordt het schilderwerk steeds verder afgerond

 

Mijn schoonvader heeft mij geholpen om het keukenblokje aan te sluiten.

 

Er zijn 7 stuks van dit soort kasten aangeschaft, waarvan er vier als paar tegen elkaar geplaatst zijn als een soort magazijn stellage. Dit is erg efficiënt voor wat betreft de ruimte en het bood de mogelijkheid om een vliering op aan te brengen. Eén van de kasten is in het oude schuurdeel gezet (achter de oude deuropening) voor de tuinspullen en een andere was gereserveerd als werkbank kast voor naast de grote werkbank. En de laatste zou later nog voor één van de kubussen geplaatst worden (zie volgende foto).

Juli 2017

En hier zie je de vliering gemonteerd en is er een kleine computertafel van de Ikea aangeschaft:

En hier staat één van de kasten dus als een soort van lichte werkbank met kastruimte opgesteld in de breedte:

De grote werkbank komt later op de plek waar de Workmate staat.

 

Augustus 2017

Tijd voor een werkbank! Op internet had ik een interessant exemplaar gevonden bij Handelsonderneming Dokter. Deze is gemaakt van stevig magazijn-stellingmateriaal. Het bovenblad is van een hele dikke soort spaanplaat met wit fineer. Alle materialen zijn gebruikt, waardoor de prijs gunstig was. De werkbank was zeer eenvoudig in elkaar te klikken.

Het onderstel

 

Het blad had wel erg scherpe randen. Deze heb ik later met een bovenfrees afgerond.

 

Ik had er ook meteen een bankschroef bij gekocht en gemonteerd

September 2017

En daar was de 3D printer. Deze heb ik onmiddelijk ingebouwd in een 19 inch server kastje, die ik van een bevriende zendamateur gekregen heb (thanks mate). Dit kastje biedt een goede bescherming tegen stof en er was een thermische isolatie mogelijk voor ABS printen. Klik deze link om de 3D printer gerelateerde artikelen te lezen.

De Wanhao Duplicator I3 plus in een compacte serverkast

 

Jaloezieën mogen ook niet ontbreken:

 

Einde van dit artikel. Dit artikel wordt af en toe aangevuld als er weer grote veranderingen zijn geweest in de werkplaats.

En reacties zijn leuk!

<<-Ga naar deel 2   <-Ga naar deel 1

 

Plaats een reactie


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.