Project uitbreiding schuur/werkplaats 2016-2017 (samen met bouwbedrijf) – deel 2

Dit is een vervolg op deel 1. In dit gedeelte is vooral de afwerking te zien. Dit gedeelte heb ik zelf gedaan (soms met hulp van vrienden/familie). De keuze voor het meubilair en de overige inrichting komt later in een derde deel. Deze artikelen zijn nog niet af.

Oktober 2016

De buitenkant was nu helemaal af.

 

De gipsnaden heb ik versterkt met gipsband en afgestreken met gipsvulling

 

Dat moest wel een paar keer aangevuld worden, want het slonk toch wat in

 

De naden vullen van het plafond was een vreselijke klus. Meermalen aanbrengen en daarna opschuren.

 

Het oude schuurdeel was nog niet geïsoleerd. Daar kwam het bouwbedrijf nog een keer voor terug. De vlek is gelekte olie, geen vocht

 

Hier hebben ze houtvlokplaten gebruikt waar al isolatie op aangebracht was.

 

In dit deel kwamen de leidingen op de muur. Dit is toch het “vieze” schuurdeel.

November 2016:

Het was al flink aan het afkoelen. Ik kon wel wat aan de binnenzijde schilderen. Schone schilderskleding he (was alleen maar voor een fotopoze :) !

Hier had ik besloten om het vuren raamkozijn gewoon mooi af te werken, zonder moeilijk te doen met een vensterbank etc.

 

We moesten de vloer nog egaliseren. Helaas was de temperatuur al te ver gezakt en moest dit lang op zich laten wachten

 

De gipsplaten hebben we (mijn schoonvader en ik) afgewerkt met glasweefselbehang. Dit geeft stevigheid, bedekt oneffenheden en ziet er mooi uit. Dit heb ik later geschilderd met muurverf. Op de foto is te zien, dat we net iets te kort kwamen. Te weinig om een hele rol aan te schaffen. Hier zou toch de werkbank gaan komen.

 

Buiten was het inmiddels erg koud geworden en door het stoken (elektrische verwarming) in de schuur, begon er binnen erg veel condens te vormen op het stukje dak van het oude gedeelte. Er straalde ook veel koude vanaf. Dus tijd voor een koof.

De koof heb ik met mijn schoonvader gemaakt. De houtblokjes zijn in de verf gezet ter bescherming tegen houtrot, vastgezet met schroeven en daartussen kwamen piepschuimplaten. Deze platen waren met een beetje afstand tot het koude beton gemonteerd (lijm). Daarna zijn op de houtjes gipsplaten gemonteerd en voor de netheid is een kunststof hoekprofiel geplakt en is de koof geschilderd.

 

December 2016

De lelijke muur heb ik afgetimmerd met het hout van het oude schuurtje. Het was ook wel weer leuk om dat terug te laten komen.

 

De beste planken verzamelen en schoonmaken (tevens ontvetten voor schilderen).

 

Zagen en schroeven… Voor het schroeven gebruikte ik een slagschroevendraaier. Dat werk zeer fijn, al moet je wel oordopjes in hebben!

 

Ik had nog piepschuim over, dus daar heb ik nog een laagje van gebruikt om eventueel ingetrokken koude te isoleren.

 

De deurpost heb ik gemaakt van een afgezaagde plank en met behulp een bovenfrees. Ik moest me wel behelpen met een primitieve werkbank: een behangtafel!

 

Klaar voor de kwast!

Wordt vervolgd!…………………………………………………….

2 gedachten over “Project uitbreiding schuur/werkplaats 2016-2017 (samen met bouwbedrijf) – deel 2

Een reactie plaatsen