Bouwen van nóg een DF1FO 2m ARDF vossenjacht ontvanger (nr.2 dus)

Opmerking vooraf: DF1FO lijkt de levering van dit pakket te hebben gestopt helaas.

Ik had twee van deze bouwpakketten gekocht afgelopen jaar (2011) en de tweede is nu ook eindelijk gebouwd. Ondanks de relatief kleine afmetingen, is dit toch een behoorlijke klus. Vooral het klaarmaken van de behuizing is veel werk, vanwege al het geboor en gevijl. De print bevat ook vrij veel onderdelen en alle weerstanden moeten rechtop gemonteerd worden. Ik heb overigens metaalfilm weerstanden gebruikt, in plaats van de meegeleverde koolweerstanden.

Ook dit keer heb ik weer een batterijklep gemaakt aan de zijkant van de behuizing. Zodoende is het wisselen van de batterij zeer eenvoudig. Om de batterij te beschermen heb ik van textiel een soort compartiment gemaakt. Een goede reden om niet zomaar je oude kleding weg te gooien! Eerst heb ik een schotje gemaakt van stof uit een jas, verstevigd met dik papier. Dat dikke papier zit aan de binnenkant en de stof is er omheen gevouwen. Het is verlijmd met Bison Kit.

Om te voorkomen, dat de batterij te los zit, heb ik van een oude sweater (dikke kwaliteit) stukjes stof in lagen op elkaar gelijmd in het compartiment. Trapsgewijs worden de laagjes opgebouwd, waardoor de batterij eenvoudig in het compartiment te schuiven is. Stof op metaal is met Bison Kit verlijmd, stof op stof is met Bison Textiellijm verlijmd.

Heb je last van storing in de ontvangst, afkomstig van de controller, of hoor je een dik signaal op ca. 145MHz? Lees deze tekst dan even op deze website. Misschien ben je er mee geholpen. Ook nog wat over de TCA440.

Bekijk de foto’s hieronder om de hele bouwklus te bekijken:

Bekijk hier het bouwen van nr. 1

1 gedachte over “Bouwen van nóg een DF1FO 2m ARDF vossenjacht ontvanger (nr.2 dus)”

Plaats een reactie


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.