Bouw van een 6cm ATV ontvangertje

Airwave module 6cm ATV ontvangerGebaseerd op de Airwave 5,7 – 5,8GHz 7 kanaals ontvangermodule, heb ik een klein kastje in elkaar gezet voor gebruik op iedere willekeurige plek (portable, tijdens de JOTA, thuis, etc). Het is daarom compact gehouden. Dit ontvangertje kan gevoed worden met spanningen tussen 7,5 en 15V. Het stroomverbruik is ongeveer 220mA.

Airwave module 6cm ATV ontvanger
Het module heeft maar enkele externe componenten nodig. Net als de voeding, die gebaseerd is op de uA7805 spanningsregelaar. Al deze componenten heb ik op een experimenteer print gesoldeerd.

 

Airwave module 6cm ATV ontvanger
Ik heb een 7 standenschakelaar gebruikt. Hier zijn drie banken van deze schakelaar gebruikt, om de 3 bit codes te maken voor de kanalen. De weerstanden aan de bovenkant zijn pull-down weerstanden.

 

Airwave module 6cm ATV ontvanger
Het geheel... Het feit dat het kastje van kunstof is, is niet zo erg. Bijna alles zit in de afgesloten Airwave module. Voor de uA7805 heb ik een koelblokje gebruikt, die precies in het kastje paste.

 

Airwave module 6cm ATV ontvanger
Aan de Airwave module is een lange SMA connector gesoldeerd. Deze kon mooi door het kastje gevoerd worden als chassisdeel. Het module hangt daar heel stevig aan vast.

 

Plaats een reactie


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.