Baofeng UV-5R voedingsadapter in oude accubehuizing

(My review of the Baofeng UV-5R is here)

Om een Baofeng UV-5R aan een voeding te kunnen gebruiken (ca. 12V) heb ik een oude defecte accu open gemaakt met de dremel. In deze behuizing heb ik een LM2596 switched mode (schakelende) spanningsregelaar printje (uit China) geplaatst. In verband met de beschikbare hoogte in de behuizing moesten er nog wel wat modificaties worden verricht.

Een schakelende spanningsregelaar zorgt voor flink wat storing op de voedingsspanning, dus heb ik ook nog een LC filter geplaatst.

Even passen en meten, een aantal componenten op de spanningsregelaar zijn te hoog
Even passen en meten, een aantal componenten op de spanningsregelaar zijn te hoog

Baofeng-UV-5R-accuhouder-met-spanningsregelaar

20160410-1370-pe1rqm.nl-1500px
Weer dicht gelijmd

Werkt prima! Wel moet ik iets op de warmteontwikkeling letten als ik veel lange doorgangen achter elkaar ga maken op hoog zendvermogen.

2 gedachten over “Baofeng UV-5R voedingsadapter in oude accubehuizing”

    • Hoi Rolf,

      Ik neem meestal tussen 20 en 100µH en de C minimaal 220µF (Low ESR types zijn het beste, korte aansluitdraden). Maar vaak pak ik iets wat ik in het bakje kon vinden. In dit geval was dat 70µH en 470µF.

      Beantwoorden

Plaats een reactie


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.