11 mei 2013 “molen- en gemalendag”

Olden Florus - Terschuur, met op de voorgrond onze antennes11 mei 2013 “molen- en gemalendag”
De jaarlijkse molen- en gemalendag is weer gehouden. Dit is eigenlijk een weekend, waarbij molens en gemalen de deuren openen om eens binnen te kunnen kijken. Bij sommige molens en gemalen hebben zendamateurs ook een station opgesteld. Het is dan leuk, om met andere molens verbinding te kunnen maken (zelfs internationaal). En het heeft een mooi demonstratief gehalte voor het publiek, want een beetje “reclame” voor onze hobby bij bezoekers kan geen kwaad.

Zo stonden wij wederom bij de molen Den Olden Florus in Terschuur. Andries PE1NGM en Edwin PA1EDL hadden een portable station opgesteld voor de HF banden. Edwin werkte voornamelijk in phone en Andries met digitale modes (vooral PSK).

Tjalling PE1RQM (ik dus) had wat amateur televisie middelen meegenomen. Vooral de videodoos was weer een succes. Deze was in de molen geplaatst en de beelden daarvan konden in onze partytent worden bekeken.

Het was een geslaagde dag, ondanks het slechte weer. Gelukkig heeft de partytent van Edwin ons weer droog kunnen houden.

Foto’s: link.

PA1EDL, PE1RQM en PE1NGM bij Den Olden Florus in Terschuur
PA1EDL, PE1RQM en PE1NGM bij Den Olden Florus in Terschuur

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Plaats een reactie


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.