Foto’s

Index

Dit keer bleef ik dichtbij huis. Dit was weer met de portable amateur televisie set op 5780MHz. Ik heb twee stations kunnen werken: Chris PA3CRX op de Doornse Kaap (uitkijktoren) en Ruud PE1POA. Meer was niet mogelijk, vanwege de beperkte hoogte en de bomen en bebouwing in de omgeving. Maar wel een super leuke dag gehad in gezelschap van Robert.

Peter PA3CWS en Chris PA3CRX waren uitgenodigd op de Shell toren bij PD6SHELL\'s radioweekend. Zij waren hoog in dat gebouw gestationeerd met hun eigen portable sets plus nog wat ander materiaal. Ik ben naar Eemdijk gereden om mijn portable 6cm set te testen. Ik had de apparatuur weer opnieuw aan het statief gehangen en ik had de antennekabel vervangen voor een stukje Semi rigid. Eerst ging de verbinding moeizaam, mede door het extreme weer. Toen ik 2m verplaatst was, was het best wel goed. Dat zie je op de foto\'s. Zoveel doet 2m verschuiving op 6cm!

6cm (5,780GHz) portable ATV verbindingen gemaakt met PA3CRX, PE1POA, PA3CWS, PE1BQE en PA1GF. Ik stond net buiten Harderwijk met mijn portable setup.

Bij deze ATV contest stond ik bij de Nijkerkerbrug. Portable op 6cm (5780MHz) wel te verstaan. Eerst ben ik op een dijk gaan staan aan de achterkant van de brug. Na een aantal verbindingen heen en weer bevestigd te hebben met PE1BQE, PA3CRX, PE1POA, heb ik een poging gewaagd om met de groep van PE1EZU in Breukelen een verbinding te maken. Ik ben over een afstand van ca. 100m over de dijk heen en weer gelopen. Bij de slagboom hoorde ik iets signaal, tot een B2. Ze konden mij nog niet ontvangen. Toen heb ik besloten om op de brug te gaan staan. Ik heb de hele brug over gelopen en heb veel posities geprobeerd. Uiteindelijk bij de klapbrug in de buurt, kreeg ik PE1EZU met een B2 binnen. Toen ze nog iets beter uitrichtten, zat het op een B3. Toen ik ging zenden, konden ze mij ook zien. Wel zwak, maar het heeft toch een B3 opgeleverd. Vanaf daar heeft PA1GF mij ook nog gezien (hij kon niet terugzenden)

Chris PA3CRX en Peter PA3CWS hebben een portable amateur televisie set voor op 24GHz. Die zeer hoge frequentie kent een bijzonder signaalgedrag. Bijna vergelijkbaar met licht. Staat er een object voor, dan kan het wezen dat je helemaal niets ontvangt. Maar door de open lucht gaat het al vrij snel goed. Ze wilden testen hoe de schotels afstraalden, of een parabool echt veel versterking zou geven en hoe de elevatie en uitrichting het beste ingesteld kon worden. Ik was er bij gekomen, om mee te kijken uit interesse. We stonden bij Bunschoten (Nijkerkerweg, de plaats van de foto\'s) en Nijkerk (Stoomgemaal).

ATV contest op de Doornse Kaap. Op de toren is Chris PA3CRX druk bezig met 6cm portable ATV verbindingen en ook pogingen om 24GHz verbindingen te maken (wat helaas nu niet lukte). Verderop zie je ook Peter PA3CWS. Daar werd namelijk de 24GHz setup nog even getest.

ATV contest 8 en 9 september 2012 vanaf de Doornse Kaap met in actie PA3CRX

ATV contest op de uitkijktoren in de Doornse Kaap (Doorn). Samen met Chris PA3CRX.