Foto’s

Index

Op 6 november 2015 hebben Ruud PE1POA, Ton PE1BQE en ik (Tjalling PE1RQM) mijn nieuwe antennemast geplaatst. De gallerij begint met een paar foto's van het ophalen op 24 oktober 2015.

Dit is een paraboolantenne, die geschikt is voor 23cm, 13cm en 6cm. Op dit moment zit er nog een feeder in voor 13cm en 6cm. Daar moet ik nog 23cm bij maken.

Dit is een EPS antenne en kan gebruikt worden voor mastmontage of voor vossenjacht. Het handvat heb ik zelf aangebracht. Hier heb ik twee van. Deze antenne is gemaakt voor de 2m band.

Dit is een parabool antenne van Gold Wireless voor 5,7GHz (6cm). Eigenlijk voor WiFi toepassingen ontworpen, maar ook heel goed bruikbaar voor ATV. Deze antenne ga ik voornamelijk portable in het veld gebruiken op een fotostatief.

Dit is een eenvoudige patch antenne voor 5,7/5,8GHz (6cm) met een 60 graden openingshoek en ongeveer 5dBi gain. Ik heb er zelf een SMA connector op gesoldeerd.

Gekregen van PA3EGX. Deze antenne is op vele banden te gebruiken. Bijna alle ATV banden van 23cm t/m 3cm. Het is een kleine antenne en daarom vooral handig voor portable gebruik en korte afstanden.

California Amplifier. Dit is een antenne die ik vergelijk met een winkelwagen. Dat komt vanwege het gebruikte materiaal. Het is een parabool antenne, oorspronkelijk bedoeld voor WiFi doeleinden. Maar 13cm is ook geen probleem. Je kunt deze antenne rustig voeden met 50W. De straler is een logperiodieke antenne.

Deze kleine parabool is ideaal voor mobiele 13cm activiteiten. En ondanks de wat lagere versterking dan de 24dBi CalAmp, is deze antenne toch nog steeds erg effectief.

21 elements yagi van EPS antenna\'s. Deze heeft een versterking van 14,4dBd.

Dit is een zelfbouw project, samen met Stan PD0LUR uitgevoerd (zie Hamforum.nl). De foto\'s in dit album laten een testopstelling zien (nog in Zeist). Het is een 13,2dB yagi voor 70cm. De boomlengte is ongeveer 2,2m. Deze antenne heb ik niet meer in gebruik.

De Yaesu ATAS-120 is een mobiele HF antenne voor 40m t/m 10m. Je kunt zelfs met deze antenne nog op 2m en 70cm uitkomen, maar daar heb ik nog niet echt goede resultaten mee gehad. Deze antenne heb ik vooral gebruikt in Zeist op het balkon van onze toenmalige flat. Het tunen van de antenne doe je met een geschikte set van Yaesu, waarbij de motor in de antenne over de coax kabel wordt gevoed.

De Diamond CR-8900 is een mobiele antenne, die helemaal gemaakt is voor de FT-8900 transceiver van Yaesu. Deze antenne kan op 10m, 6m, 2m en op 70cm werken. Op 10m en 6m slechts in een deel van de band (tunen in het FM gedeelte), vanwege de hoge Q factor op deze banden. Zie Hamforum.nl voor een beschrijving m.b.t. het tunen.

Dit is een eenvoudige 2m/70cm dualbander van Diamond voor mobiel gebruik. Deze antenne is al jaren gebruikt en is zeer sterk gebleken. Het formaat is klein, maar de prestaties groot.

Hier een overzicht van wat basis verticals. Met basis bedoel ik voor \"niet-mobiel\" gebruik. De V-2000, een kleine 70cm vertical en een 13cm vertical ontbreken nog. komt later.