Bouwen van de DF1FO 2m ARDF vossenjacht ontvanger (nr.1)

DF1FO ARDF vossenjacht ontvanger
DF1FO ARDF vossenjacht ontvanger

DF1FO levert geen pakketten meer.

Laatst was ik hier in de buurt (Den Treek, Leusden) eens wezen kijken bij een vossenjacht op 2 meter. Dat werd georganiseerd door de Veron afdeling Amersfoort. Ik had geen vossenjacht ontvanger, maar deze tak van de hobby heeft zeer sterk mijn interesse, dus wilde ik er graag even kijken. Ik heb in het verleden nog niet zoveel met vossenjagen gedaan, behalve dan wat recreatief mee jagen op kleine zendertjes in het bos bij Steenwijk. En ook bij de Doe-Techniekdag in Zwolle, al is dat meer om de kids te filmen voor de videomontage. In beide gevallen kon ik een ontvangertje lenen. Het buiten bezig zijn in mooie natuur blijkt trouwens ook voor heel veel niet-zendamateurs leuk te zijn. Vaak zie je partners en/of vrienden mee jagen, op zoek naar de miniatuur zendertjes. Aangezien je alleen maar met een ontvanger loopt, hoef je ook geen geregistreerde zendamateur te zijn.

Terug naar Leusden; Na de vossenjacht wist ik het zeker; nu wilde ik mijn eigen ontvanger maken. Wat rondlopen met een porto is ook niet alles, daar kun je niet mee jagen. De richting moet je dan echt gokken. Maar het mooie weer maakte veel goed, dus hebben we er vooral een mooie boswandeling van gemaakt. Na de jacht sprak ik Rob PA0KEL en Rient PA3GXP, die mij een erg interessante ontvanger lieten zien: de “2m Peilempfänger” van DF1FO. Rient heeft wat gegevens opgeschreven en ik ben thuis meteen gaan Googlen.

Lees hier verder op Hamforum.nl >

Lees hier meer over de bouw van het tweede exemplaar!

Heb je last van storing in de ontvangst, afkomstig van de controller, of hoor je een dik signaal op ca. 145MHz? Lees deze tekst dan even op deze website. Misschien ben je er mee geholpen. Ook nog wat over de TCA440.

1 gedachte over “Bouwen van de DF1FO 2m ARDF vossenjacht ontvanger (nr.1)”

Reacties zijn gesloten.