13cm ATV project; 1W RF versterkertje (ERA5 – RF2126)

13cm ATV PA 1W
13cm ATV PA 1W

Bij de firma Van Dijken heb ik een 1W versterkertje voor 13cm ATV gekocht, die ik achter de Z-comm zender (Gebaseerd op model UniTX – gemodificeerd door PA2HOS) kan hangen. En daar wilde ik even wat foto’s van laten zien. Hij deed het in één keer goed, alleen moet ik bij iemand met een 13cm powermeter en dummyload, het laatste condensatortje nog goed plaatsen (afregelen in feite). Update:  David PE1MUD dat voor mij gedaan.

Deze versterker is opgebouwd rond de ERA5 MMIC en de RF2126 MMIC (final).
De RF2126 doet 12dB versterking, dus is de ERA5 nodig als driver om van 15mW tot 1W (30dBm) te komen (>18dB versterking). Het wordt als bouwpakketje geleverd en je moet hem zelf in elkaar solderen.

Ik heb ook de pindiode verzwakker als optie erbij ingebouwd, waardoor nu het vermogen perfect regelbaar is. Handig als er nog eens een eindtrap achter komt.

Lees verder op Hamforum.nl >